The Ultimate Guide To Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın bapları her binanın önemli bir parçkakımıdır ve dirlik kurtarabilir. Yangın kapıları yangının yayılmasını önleyebilir ve mülkleri hasardan koruyabilir.

Yangına dayanıklı baplar evinize ekstra koruma eklemenin harika bir yoludur. Geceleri daha âlâ uyumanıza ve bir yangın yerinde ailenizi güvende tutmanıza yardımcı olabilirler.

Her yangın merdiveninin her iki yanında korkuluk, hızmaşte evet da cidar bulunması gerekmektedir. 

Kolay açılmalıdır. Bapnın kilitli olmaması veya kilitli olsa birlikte yalnızca hareketle açılabilmesi gerekir. Kapının üzerinde panik pas veya benzeri bir işleyiş bulunmalıdır.

Yangın veya ivedili kondisyon vakalarında binalardaki insanoğluın kolay boşaltma edilmesi muhtevain Yangın Kapısı kullanılmaktadır.

Yangın Kapısı taban amacı insanoğluın ziyan gıyaben binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın kapısı Osmaniye ısmarlamainizden önce bu durumları incelediğinizden emin olmanızı tavsiye ederiz. 

Yangın kapıları, binanızın yahut tesisinizin ihtiyaçlarına ilgilı olarak birkaç farklı esirgeme seviyesi sağlayabilir. Davetsiz misafirlerin muvafık cevaz olmadan dışarıdan açmalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kadar) mevcuttur.

Merdivenin çokliği 80 cm’den azca olmamalıdır. şayet az olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni fasılasız bir şekilde olması gerekmektedir.

Kaçış merdivenlerinin örek, tavan ve tabanında tek yerıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 zaman dayanıklı örek ve en az 90 an dayanıklı tütün sızdırmaz kapı ile sair taksimmlerden ayrılır.

Yangın bapsı özelliklerinden kelime geçirmek gerekir ise şu özellikleri haiz bir kapı tercih ettiğinizden tehlikesiz olmanızı öneririz;

Yangın bapları, yangınla uğraş ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının denetçi altına allıkınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın güvenli bir şekilde tahliye edilmesine imkân teşhisr.

Özellikle rafine ve kıymetli materyallerin olduğu odaların baplarının katiyetle yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Dairesel yangın merdivenleri çoklukla çelik yahut betonarme kadar dayanıklı malzemelerden yapılmaktadır. Bu malzemeler, müstacel durumlarda eminği sağlamak ciğerin lüzumlu mukavemeti ve yangına Yangın çıkış kapısı istanbul dayanıklılığı sağlamlar. Kapalı dizayn antrparantez elementlere karşı kayırma sağlar ve bakım gereksinimlerini azaltır.

Report this wiki page